Hekketrimming

Vi klipper og beskjærer alle typer hekk. Vi kjører bort avfall og rydder etter oss om ønskelig. Vi opplever veldig ofte at hekken ikke har vært trimmet på mange mange år. Da er det vanskelig å få et fint resultat umiddelbart – og da anbefaler vi gjerne at vi kommer igjen årlig for å justere på denne for å gjøre den fin. De fleste hekker bør trimmes årlig.

De fleste løvhekker har godt av å klippes både om våren, sommeren og tidlig høst. Dersom du klipper gjennom sommeren frem til september vil veksten holdes i full gang. På den måten vil sår etter beskjæringen leges raskt.

Barhekker som tuja, barlind og gran bør klippes senere på høsten når de ikke er i vekst. Hekker som vokser mye kan med fordel klippes flere ganger i løpet av en sesong for å bevare formen. Vi anbefaler at hekken klippes litt og ofte fra den er ung. Erfaringsmessig så blir vi bestilt flere år på overtid, og da er det vanskelig å få et bra resultat.

En tett hekk kan beskytte bedre mot vinden enn en vegg. Det er fordi vinden siles mellom greinene, og dermed blir det ikke virvelvinder. Slik kan hekken gjøre god nytte for seg i hagen eller på tomten.